Molenweg 7, 4715 RA Rucphen contact@bijsann.nl 06-15366743

Voor ouders en opvoeders.

Merkt u dat uw kind niet lekker in zijn vel zit, gepest wordt of zichzelf afsluit voor zijn omgeving? Loopt hij vast in zijn ontwikkeling? Heeft hij bijvoorbeeld last van faalangst, of is hij veel boos of verdrietig? Ziet u dat hij er zelf niet uit komt, ook niet door er met u of andere mensen in zijn omgeving over te praten? Het kan moeilijk voor hem zijn om te verwoorden wat er in hem omgaat. In dat geval kan het helpend zijn om ondersteund en begeleid te worden door iemand van buiten zijn omgeving, die samen met hem de moeilijkheid die hij ervaart in kaart brengt en zoekt naar een bij hem passende oplossing voor zijn hulpvraag. In de integratieve begeleiding staat uw kind centraal, en niet een bepaalde methode of theorie.

De integratieve begeleiding houdt in dat er rekening wordt gehouden met de manier van denken en doen van uw kind, zijn sociaal- emotionele ontwikkeling en zijn lichamelijk functioneren. Zijn hulpvraag wordt benaderd vanuit verschillende psychologische stromingen. op deze manier wordt uw kind begeleid op de manier die het beste bij hem, zijn moeilijkheid en zijn mogelijkheden aansluit. Dit gebeurt aan de hand van counseling. Dit is kortdurende, laagdrempelig en oplossingsgerichte begeleiding waarin we op zoek gaan naar praktische oplossingen. Een counselingtraject heeft gemiddeld de duur van 10 sessies van 1 uur. Hier is geen verwijzing voor nodig vanuit de huisarts of Centrum Jeugd en Gezin en er is geen wachtlijst.

De begeleiding van uw kind zal voornamelijk alleen met uw kind zijn. Indien uw kind dit fijn vindt kunt u als ouder(s) bij het eerste gedeelte van de intake aanwezig zijn. Het is ook mogelijk dat u uitgenodigd zal worden voor een oudergesprek om te kijken waar u uw kind kan ondersteunen bij het bereiken van zijn doel. Er vinden zo nodig tussenevaluaties plaats en in het laatste gesprek wordt de begeleiding geƫvalueerd en afgesloten. De begeleiding vindt plaats onder supervisie van Academie Vesta.

*Overal waar ‘hij’ of ‘zijn’ staat kan uiteraard ook ‘zij’ of ‘haar’ gelezen worden.